Akkora Mészáros Lőrinc vagyona, hogy már csak személyesen Felcsúton lehet rácsodálkozni

2016 február 9., kedd 8:35
181

A korábbi évekhez képest eltérő módon már nem került fel Felcsút honlapjára az ország egyik legsikeresebb vállalkozójának, Mészáros Lőrincnek a vagyonnyilatkozata, ezt már csak a felcsúti polgármesteri hivatalban lehet előzetes egyeztetés után megtekinteni. 

Nem mintha az egész vagyonnyilatkozati rendszernek lenne bármi értelme, de azért kíváncsiak voltunk, saját bevallása szerint hogyan gyarapodott tavaly Mészáros, ezért a múlt héten időpontot kértünk, kedd délelőtt pedig megtekinthettük a nyilatkozatokat.

Fotók: Botos Tamás

És míg korábban a nyilatkozatok szkennelt verziói kerültek fel a honlapra, idén már nem hogy fénymásolni, de még fotózni sem volt szabad, így maradt a jegyzetelés. 

Mészáros Lőrincnek nem volt rossz éve 2015-ben, a nyilatkozat alapján takarékszámláján 69,69 millió forintos megtakarítása van, ezen kívül van 50 000 000 forintja készpénzben (így kereken), és szerződések alapján fennálló pénzkövetelése is van, valaki vagy valakik jönnek neki 524 millió forinttal. A tavalyi év legfőbb bevételi forrása az állami közbeszerzéseken rendre jól szereplő Mészáros és Mészáros Kft. volt, amiből 

817 571 429 forintos osztalékot vett ki,

de cégén keresztül tanácsadésért is kapott további 5,1 millió forintot.

A felcsúti polgármester bevallása szerint hat cégben bír tulajdonrésszel, a Mészáros és Mészáros mellett a Mészáros Autó Javítóban, a Búzakalász 66-ban, az Aranykorona Zrt-ben, a CLH-ben és a CLH klímajavítóban. 

Mészárosnak továbbra is rengeteg ingatlanja van Felcsúton és Alcsútdobozon, oldalakon keresztül tart a szántók és a mezőgazdasági épületek felsorolása. Két érdekesebb épület található csak a sorban, egy ingatlan Tihany külterületén, illetve egy épület és udvar a horvátországi Vir szigetén. 

A felcsúti milliárdos összesen egy járművet vallott be, egy 2015-ben vásárolt Bombardier quadot. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt