Nem lesz előrehozott választás

POLITIKA
2016 február 09., 13:29
comments 142

"Sem a Fideszben, sem a kormányban nem merült fel egy előrehozott választás ötlete" - 

ezt Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkára mondta el a 444 kérdésére kedd délután. 

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció akkori szóvivője sajtótájékoztatót tart Vádak és tények címmel Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. december 6-án.
photo_camera Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A kérdés azután lett aktuális, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere szombaton arról beszélt: ha az ellenzék továbbra sem támogatja a terrorveszély esetén bevezethető rendeleti kormányzást, a kabinet "az emberekhez fordul." Az ATV ezek után egy sajtótájékoztatón megkérdezte Tuzsont, hogy népszavazásra, nemzeti konzultációra, vagy esetleg előrehozott választásokra gondolt-e a miniszter, amire az államtitkár azt felelte, hogy "minden eshetőséget meg kell vizsgálni". 

Tuzson most azt nyilatkozta, hogy miután az újságírók tömbösítve tették fel a kérdéseket, a válaszadáskor nem tudta felidézni, hogy pontosan milyen eshetőségekre vonatkozott az első kérdés, ezért nem fogalmazott ebben az esetben egyértelműen. "Nem volt és továbbra sincs napirenden új választások kiírása, erről még csak gondolkodás sincsen a Fidesz illetve a kormány testületeiben" - mondta az államtitkár, aki szerint "négy évre választ kormányt az ország, és ez így is van jól".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.