Szalai Vivien Századvég-közeli Story-főszerkesztő lesz a TV2 hírigazgatója

media
2016 február 09., 07:34
comments 190

Az Index írta meg először, hogy egészen váratlant húztak a Habony-Vajna-páros kezébe került kereskedelmi csatornánál: azt a Szalai Vivient nevezték ki a TV2 hírigazgatójának, akinek semmilyen korábbi tapasztalata nincs hírszolgáltatóként.

Szalai

  • A Színes Bulvár Lap és a Bors újságírója,
  • a Story magazin munkatársa majd főszerkesztője
  • valamint "botránykönyvek" szerzője (Stohl, Zuschlag, dubajozás) is volt,
  • de ezek közül egyik munkakör sem tűnik jó előszobának egy korrekt esti híradó felépítéséhez.

További aggodalomra ad okot, hogy Szalai volt a szerzője annak a Zuschlag Jánosról szóló könyvnek, amelyet a kormány agytrösztje, a Századvég támogatott meg, és amely pont a 2014-es választások elé időzítve állított gyenge lábakon álló szemétségeket a Fidesz ellenzékéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.