Vádat emeltek egy embertelen csempész ellen

migráció
2016 február 10., 08:37
comments 9

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a román férfival szemben, aki tavaly nyáron 23 szíriai állampolgárt zsúfolt be egy kisteherautóba augusztus 31-én.

A sofőr Ásotthalomról Ausztriába vitte volna a menekülteket, a sofőr ezért 300 eurót kapott volna egy megbízótól, aki a teherautót is adta az úthoz.

Fél órával indulás után állították meg a rendőrök az autót és vették őrizetbe a sofőrt. Addigra a raktérben összezsúfolt menekültek már rosszul voltak a légszomjtól, mert a 23 embert egy alig 6 köbméteres raktérbe zsúfolták be.

A sofőr elleni vád: sanyargatással elkövetett embercsempészet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.