Havi 3,5 millió forintért gyárt híreket a közmédia megrendelésére a Strategopolis

POLITIKA
2016 február 12., 05:48

Havi nettó 3,5 millió forintért gyárthat napi hírblokkokat a közszolgálati médiának a volt kormányszóvivő, Giró-Szász András állami megrendelésekben bővelkedő vállalkozása, a Strategopolis. Az MTVA sajtóosztálya szokása szerint a Facebookon válaszolt egy újságírói kérdésre, hogy mennyi pénzért gyárt hírblokkokat kereskedelmi rádiók számára az MTVA megbízásából a cég.

Tájékoztatásuk szerint a Strategopolis naponta 17, 2:50-3:10 perces hírblokkot készít, amit aztán 31 műsorszolgáltatónak adnak tovább.

Magyarul: 31 magyarországi rádióban a volt kormányszóvivő cége mondja a híreket.

(Via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.