Stroke-ot kapott a főateista

külföld
2016 február 12., 14:26
comments 412

Kisebb agyvérzése volt Richard Dawkins biológusnak. Dawkins a géncentrikus evolúcióval foglalkozik, és az erről szóló munkái hoztak neki hírnevet a hetvenes és nyolcvanas években, de mostanában nem emiatt beszélnek róla az emberek, hanem mert harcos ateista. Sőt, nagyon harcos ateista.

Vallásellenes nézetei miatt rengeteg kritika érte már, például azért, mert nem tesz különbséget a vallások fundamentalista és mérsékelt szárnyai között. Emellett egy csomó nézete lényegében szociáldarwinizmusba hajlik, a magyar Wikipédia szerint még a nemi erőszakot is elfogadható dolognak tartja, bár ez valószínűleg ferdítés, Dawkins egy szerencsétlenül megfogalmazott mondatának félremagyarázása. 

(UPDATE 23.52: Dawkins magyar Wikipédia-oldala ritka nagy szar, mert szociáldarwinistának sem mondható az ürge, egyszerűen csak egy nagyon-nagyon idegesítő, dühös ateista. Ennyi.)

Kritikusai gyakran nevezik Darwin rottweilerjének is.

Dawkins egy ateista jelszavakkal dekorált kampánybusz alőtt (By Zoe Margolis - Atheist Bus Campaign LaunchUploaded by Richard001, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5802679
photo_camera Dawkins egy ateista jelszavakkal dekorált kampánybusz előtt (By Zoe Margolis - Atheist Bus Campaign LaunchUploaded by Richard001, CC BY 2.0)

Most a második önéletrajzi könyvét mutatta volna be Ausztráliában és Új-Zélandon, de nem tus elmenni a stroke miatt. Az ügynöke azt mondta a Guardiannek, hogy a 74 éves szerző teljesen fel fog épülni az agyvérzésből, és nagyon sajnálja a lemondott bemutatókat, de most otthon kell gyógyulnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.