A NASA szerint nem meteorit ölte meg az indiai buszsofőrt

2016 február 13., szombat 14:14
44

Hétfőn járta be az indiai sajtót a hír, hogy valószínűleg meteorit ölt meg egy sétálgató buszsofőrt Tamil Nadu tartományban. Az indiai médiából pedig kedden világkörüli útra indult az infó, mert ha igaz, akkor ez lenne az első eset, amikor bizonyítottan meteorit ölt embert.

Az indiai hatóságok azért gyanakodtak meteoritra, mert bár a közelben lévők hallottak robbanást, nem találtak a helyszínen sem robbanószert sem robbanószerkezeti maradványokat. Helyette volt egy másfél méter mély és 60 centi széles kráter, benne egy pár grammos kis kő, az egész körül egy csomó üvegszilánk, mert a robbanás ereje betörte a környező házak ablakait is.

A New York Times szerint a buszsofőrrel is a ráhulló üvegszilánkok végeztek, nem a kő kapta telibe.

Az Indiai Asztrofizikai Intézet szakértői mostanra elemezték az esetet, és azt mondták, nem valószínű, hogy meteorit okozta a robbanást, mert abban az időben nem volt érvényben sem meteoresőre vonatkozó előrejelzés, és nem is észleltek meteoresőt az ország fölött.

A NASA szakértői pedig a helyszínen készült képek elemzése alapján azt mondták, hogy a bizonyítékok inkább egy földi robbanásra utalnak, mint valamilyen űrbéli dolog becsapódására. A helyszínen talált kő pedig közönséges földi sziklának nézett ki. (NYT)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt