Alakul a készpénzháború: az osztrák miniszter alkotmányos jogot követel, hogy aki akar, fizethessen készpénzzel

gazdaság
2016 február 13., 09:40

Nem jó, ha bárki digitálisan lekövetheti, milyen könyveket olvasunk, mit eszünk, iszunk, veszünk, milyen filmeket nézünk – mondta az osztrák közszolgálati rádióban a gazdasági miniszterhelyettes, Harald Mahrer, aki szerint

alkotmányos készpénzhasználati jogra lenne szükség Ausztriában.

Bankkártyával ugyanis nem biztosított a magánszféra védelme.

Azért lett aktuális a kérdés, mert az EU pénzügyminiszterei – általában a terrorizmusra, a szervezett bűnözésre és a korrupcióra hivatkozva – úgy döntöttek pénteken, hogy megvizsgálják, bevonják-e az 500 eurós címletet. A kérdésről májusban adnak le jelentést. Mindenesetre az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság sok intézkedéssel is a bankkártyahasználatot próbálja ösztönözni a készpénz kárára.

photo_camera

(OE1Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.