Ki nem volt a pályán a Puskás Akadémiában? Puskás akadémista

futball
2016 február 13., 21:24

Az embert azt hinné, hogy egy fociakadémia csapatának az a célja, hogy lehetőséget adjon a saját nevelésű játékosoknak. Felcsúton ez sem így van. 

A Puskás Akadémia a Diósgyőrrel játszott a Makovecz-stadionban szombaton. 

A hazaiak kezdőcsapatában 11 játékos közül egyetlen egy volt saját nevelésű játékos, de Sallai Rolanddal sem volt elégedett Robert Jarni edző, mert lecserélte a 63. percben.

Ezután így állt fel az akadémistátlanított Puskás: Pogacsics (előző klubja: Győri ETO) - Pauljevic (szerb, Pécs), Fiola (Paks), Kelic (horvát, HNK Cibalia), Forró (Újpest) - Zsidai (Debrecen), Márkvárt (Pécs) - Csurko (ukrán, Sahtar), Lopa (ukrán, Metalist Harkiv), Pekár (Nyíregyháza) - Mészáros (szlovák, Slovan)

Később bejött még a horvát Bacelic-Grgic (Cercle Brugge) az ukrán Csurko helyett. 

Majd a legeslegutolsó percben Jarni mester, hogy húzza az időt és tartsa az 1-0-s vezetést, pályára küldte a szakmát Felcsúton elsajátító Tart.

Az elvileg az utánpótlásra fordítható taó-pénzekkel alaposan kitömött klub múlt nyáron és most télen is alaposan bevásárolt a piacon, ezzel a saját nevelésű játékosait szorította háttérbe. A Puskás eközben csak 10. a 12 csapatos NBI-ben. 

"Aki körülnéz Felcsúton, az meggyőződik arról: itt egy hely, egy sportegyesület, ahol valóban az utánpótlás a legfontosabb. Ahol az infrastruktúra, a szaktudás, a támogatói kör mind-mind a gyerekeket, a fiatalokat szolgálja. És ez azért van így, mert csak így támasztható fel a magyar futball: ha helyben, alulról építkezve megteszünk mindent az új futballgenerációk igényes, magas szintű neveléséért." Orbán Viktor, az akadémia alapítója

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.