Ki nem volt a pályán a Puskás Akadémiában? Puskás akadémista

2016 február 13., szombat 21:24
182

Az embert azt hinné, hogy egy fociakadémia csapatának az a célja, hogy lehetőséget adjon a saját nevelésű játékosoknak. Felcsúton ez sem így van. 

A Puskás Akadémia a Diósgyőrrel játszott a Makovecz-stadionban szombaton. 

A hazaiak kezdőcsapatában 11 játékos közül egyetlen egy volt saját nevelésű játékos, de Sallai Rolanddal sem volt elégedett Robert Jarni edző, mert lecserélte a 63. percben.

Ezután így állt fel az akadémistátlanított Puskás: Pogacsics (előző klubja: Győri ETO) - Pauljevic (szerb, Pécs), Fiola (Paks), Kelic (horvát, HNK Cibalia), Forró (Újpest) - Zsidai (Debrecen), Márkvárt (Pécs) - Csurko (ukrán, Sahtar), Lopa (ukrán, Metalist Harkiv), Pekár (Nyíregyháza) - Mészáros (szlovák, Slovan)

Később bejött még a horvát Bacelic-Grgic (Cercle Brugge) az ukrán Csurko helyett. 

Majd a legeslegutolsó percben Jarni mester, hogy húzza az időt és tartsa az 1-0-s vezetést, pályára küldte a szakmát Felcsúton elsajátító Tart.

Az elvileg az utánpótlásra fordítható taó-pénzekkel alaposan kitömött klub múlt nyáron és most télen is alaposan bevásárolt a piacon, ezzel a saját nevelésű játékosait szorította háttérbe. A Puskás eközben csak 10. a 12 csapatos NBI-ben. 

"Aki körülnéz Felcsúton, az meggyőződik arról: itt egy hely, egy sportegyesület, ahol valóban az utánpótlás a legfontosabb. Ahol az infrastruktúra, a szaktudás, a támogatói kör mind-mind a gyerekeket, a fiatalokat szolgálja. És ez azért van így, mert csak így támasztható fel a magyar futball: ha helyben, alulról építkezve megteszünk mindent az új futballgenerációk igényes, magas szintű neveléséért." Orbán Viktor, az akadémia alapítója

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt