Klinghammer István: A tüntetések a világon semmit nem oldanak meg, teljesen értelmetlennek tartom

A volt felsőoktatási államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint nincs értelme a szombati pedagógustüntetésnek, mert 

"a tüntetések a világon semmit nem oldanak meg, teljesen értelmetlennek tartom. Ha tudjuk, mi a probléma, megvan a diagnózisa, akkor jöhet a terápia."

Klinghammer István szerint a demonstráció nem az oktatásról, hanem a kormányzat elleni fellépésről szól. A Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25 pontja miatt kinyílt a bicska a volt politikus zsebében, mert abból hiányzik

"az étosz, hogy a tanári szakma hivatás. Például a pedagógusok mindig mondják, túl vannak terhelve, sokat kell kötelezően az iskolában lenniük. Hát kérdezze meg, más munkahelyeken hány órát kell bent tölteni."

Klinghammer szerint a tanárok nincsenek túlterhelve, van nyári és több más szünetük is. A Klik létezése szerinte nem rossz, a központosításnak van értelme. 

"Nem a rendszer a rossz, hanem rosszul működtetik. Az állami beavatkozásra szükség volt a közoktatásban az esélyegyenlőség miatt. Központosítani kellett a kis falusi iskolától az elit gimnáziumig,"

mondta. (Magyar Nemzet)