Sebestyén Balázsék miatt is elveszítheti a rádióját Simicska Lajos

media
2016 február 15., 15:07
comments 188

A Médiatanács újabb eljárás megindításáról dönt a Class FM-mel szemben – írja a vs.hu, ami szerint az ismételt elmarasztalás megkönnyíti, hogy Simicska Lajosék már a nyáron elveszítsék az ország leghallgatottabb rádiófrekvenciáját.

A lap szerint a Médiatanács keddi napirendjén 4 eljárás szerepel, ami a médiatörvény megsértését feltételezi, de ezek közül egy tűnik súlyosnak: a Class FM-é.

Eszerint a reggeli műsorban, a Morning Show-ban, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János műsorában a Médiatanács vélelmezése szerint decemberben és januárban olyasmik hangoztak el, amik alkalmasak „a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus”.

photo_camera

A vs.hu azt írja, hogy a Médiatanács az utóbbi hónapokban többször elmarasztalta a Class FM-et, és a testület a frekvenciaengedély lejárta előtt már 4 hónappal megvizsgálhatja, hogy az üzemeltető folytathatja-e a műsorszolgáltatást. Márpedig ha a Class FM súlyos jogsértéseket követett el az első időszakban, amire az elmarasztalások utalnak, akkor Simicska és üzlettársa, Nyerges Zsolt a nyár közepétől bukhatja az évente 1-1,5 milliárd forint hasznot hozó rádiózást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.