Meghalt Butrosz Butrosz-Gáli

GYÁSZ
2016 február 16., 16:02
comments 28

Rafael Dario Ramirez Carreno, az ENSZ Biztonsági Tanácsának venezuelai elnöke kedden bejelentette, hogy

93 éves korában meghalt Butrosz Butrosz-Gáli, az ENSZ hatodik főtitkára.

Butrosz Butrosz-Gáli 1993-ben került az Egyesült Nemzetek Szövetségének élére, ebben az időben az első öbölháború lezárása miatt viszonylag nagy figyelem irányult az ENSZ-re, és világszerte kompetens szervnek tartották. Butrosz Butrosz-Gáli 5 éves főtitkári időszakát akár még az ENSZ egyik fénykoránbak is lehet nevezni, bár ez nem feltétlenül az ő érdeme volt, hiszen a hidegháború után az egész nemzetközi világ bizakodva tekintett a jövőbe, és a világ vezető államai között nagyjából rendben voltak a kapcsolatok.

Ezen kívül Butrosz Butrosz-Gáli egyiptomi arab volt, ő volt az első, és eddig az egyetlen arab, aki ENSZ-főtitkárságig vitte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.