Palkovics: A Klik működése a jelenlegi, centralizált formában nem igazán szerencsés, a 198 tankerület nem funkcionál jól

oktatás
2016 február 16., 08:49

Palkovics László keddi online fogadóóráján bejelentette, hogy 

"a héten megtartják alakuló ülésüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma által vezetett, a köznevelési kerekasztal mellett működő szakmai munkacsoportok, ekkor derül ki pontosan, kik lesznek a delegáltak."

Az oktatási államtitkár elmondta, hogy az alternatív kerekasztal delegáltját is szívesen látják a köznevelési kerekasztalnál. A kerekasztalhoz továbbra is várják Pedagógusok Szakszervezetét és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is. Palkovics szerint 

"a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ belső korrekciójára sor kerül, az ehhez szükséges feladatokat az államtitkárság prioritásként kezeli."

photo_camera

Az államtitkár szerint 

"a Klik működése a jelenlegi, centralizált formában nem igazán szerencsés, a 198 tankerület nem funkcionál jól."

A decentralizáció egyik iránya lehet, hogy az ország térszerkezetéhez vagy a régiókhoz igazodnának. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.