Az Eagles of Death Metal visszatért Párizsba

zene
2016 február 17., 04:16
comments 57

Kedd este Párizsban lépett fel a zenekar, aminek koncertjén novemberben az ISIS terrortámadást hajtott végre, és gépfegyverrel mészárolták a résztvevőket. Nyolcvankilencen haltak meg akkor.

Az Eagles of Death Metal a támadás után megígérte, befejezik a félbeszakadt koncertet. A helyszín nem pontosan ugyanaz volt, mert a Bataclan azóta is zárva tart, így az Olympia nevű helyen léptek fel, de az üzenet így is egyértelmű.

A rendkívüli biztonsági intézkedések mellett harminc pszichológus is volt a tömegben, akik azt figyelték, nem okoz-e túlzott érzelmi megterhelést a résztvevőknek az este - ami a beszámolók alapján tényleg nagyon érzelmes is volt. 

"Tökéletes volt. Mindenki boldog akart lenni, és a zenekar nem hagyott egy pillanatnyi időt sem a szomorkodásra. Jó volt elfelejteni az egészet egy kicsit" - mondta a CNN-nek egy résztvevő, aki egy közeli barátját veszítette el a novemberi támadásban.

A bevételt a túlélőknek ajánlották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.