Korlátozzák a turisták számát a legképeslapszerűbb olasz vidéken

életmód
2016 február 17., 07:34

Ezentúl nem úgy lesz, ahogy eddig volt - döntöttek a Genova melletti Cinque Terre partvidékért felelős olasz szervek. A helyeiknek annyira elege van a környéket elözönlő turistatömegekből, hogy radikális módszerhez folyamodnak, és ezentúl korlátozni fogják a vendégek számát.

photo_camera

Cinque Terrét 2015-ben 2,5 millió turista kereste fel, akik szárazföldön és hatalmas tengerjáró hajókon egyaránt özönlenek Észak-Olaszországba. Az öt, egykor halászatból élő falucska, amiről a vidék kapta a nevét azonban már nem bírja a nyomást, a helyiek életét teljesen felforgatta at embertömeg.

Ezért úgy döntöttek, hogy idén legfeljebb 1,5 millió turistát engednek be az otthonukba.

"Biztosan kapunk majd kritikákat, de ez a túlélésünkről szól" - nyilatkozta egy helyi illetékes.

A Cinque Terrébe vezető utakat számlálóval látják el, és ha ezek egy adott napon elérnek egy bizonyos számot, egyszerűen leeresztik a sorompót. A turisták életének megkönnyítésére viszont majd lehet előre, online vásárolni belépőjegyet. 

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.