David Bowie-val üzente meg a tanárttüntetések szervezője, hogy mindenki merjen kiállni az igazáért

oktatás
2016 február 18., 20:27
comments 220

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Facebookra feltöltött videóüzenetben azoknak üzent, akik nem mernek kiállni véleményükkel a nyilvánosság elé, mert félnek a megtorlástól. 

Nincs igazuk és nincs erejük, csak azt hiszik magukról, hogy erősek. 

- mondja erről, majd Bowie egyik filmjét, a Labirintust idézi, amiben elhangzik ez a mondat: "Nincsen hatalmad fölöttem!". Ez szimbolizálja Pukli szerint a rendszert, és ebből kiindulva most nekik, együtt kell megoldaniuk közösen a közoktatás helyzetét. 

Csütörtök délelőtt Pukli a 444-nek is arról beszélt, hogy nincs hova hátrálniuk, folytatják a tiltakozást addig, amíg az összes követelésük nem teljesül. 

Pénteken lesz egy szolidaritási akció a Klik által vegzált iskolaigazgató mellett, erre több ezren jelezték már részvételüket.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.