David Bowie-val üzente meg a tanárttüntetések szervezője, hogy mindenki merjen kiállni az igazáért

oktatás
2016 február 18., 20:27
comments 223

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Facebookra feltöltött videóüzenetben azoknak üzent, akik nem mernek kiállni véleményükkel a nyilvánosság elé, mert félnek a megtorlástól. 

Nincs igazuk és nincs erejük, csak azt hiszik magukról, hogy erősek. 

- mondja erről, majd Bowie egyik filmjét, a Labirintust idézi, amiben elhangzik ez a mondat: "Nincsen hatalmad fölöttem!". Ez szimbolizálja Pukli szerint a rendszert, és ebből kiindulva most nekik, együtt kell megoldaniuk közösen a közoktatás helyzetét. 

Csütörtök délelőtt Pukli a 444-nek is arról beszélt, hogy nincs hova hátrálniuk, folytatják a tiltakozást addig, amíg az összes követelésük nem teljesül. 

Pénteken lesz egy szolidaritási akció a Klik által vegzált iskolaigazgató mellett, erre több ezren jelezték már részvételüket.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt