Nem hívják vissza a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselőt Dunaújvárosban

bűnügy
2016 február 18., 12:44
comments 197

A dunaújvárosi közgyűlés nem szavazta meg a saját maga feloszlatását. A testület feloszlatására Pintér Tamás jobbikos képviselő tett javaslatot, végül ő volt az egyetlen, aki igennek szavazott. Az összes fideszes nemmel szavazott, nemmel szavazott továbbá az MSZP-DK-Együtt képviselője és egyáltalán nem szavazott a két szocialista és az egy PM-es képviselő – írja az Index.

Pintér azt követően tett javaslatot a feloszlatásra, hogy a múlt héten emberölés gyanújával őrizetbe vették Gál Roland fideszes önkormányzati képviselőt. A gyanú szerint Gál és társai agyonvertek, majd a fideszes képviselő rokona házának kertjében elástak egy vállalkozót. A bűncselekmény több mint két évvel ezelőtt történt.

Cserna Gábor fideszes polgármester a jobbikos kezdeményezésről azt mondta, hogy „Ez a javaslat ésszerűtlen, mi több, tisztességtelen Dunaújváros irányába, Dunaújváros valamennyi polgára felé." Cserna többször kijelentette, hogy politikai felelősség őket nem terheli.

A közgyűlés szavazott Gál Rolan visszahívásáról is, de 9:5 arányban ezt is leszavazták. Gál egy bizottság tagja, valamint közbiztonsági tanácsnok. Így tehát Dunaújvárosnak most egy olyan közbiztonsági tanácsnoka van, akit gyilkossággal gyanúsítanak.

Ezen kívül arról is szavaztak a közgyűlésben, hogy minden képviselő szerezze be és nyújtsa be saját erkölcsi bizonyítványát. Ezt mindenki megszavazta. Ez azért került napirendre, mert Gálról kiderült, hogy már a múltjával sem volt minden rendben.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, hogy felfüggesztették a képviselő párttagságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.