Ha nem mennek hétfőn iskolába a gyerekeid, szervezz valami programot, amiből aznap is tanulhatnak

oktatás
2016 február 19., 10:49
comments 66

Szerkesztőségünk kedves barátja, Hideg Gergely, a kokedama magyarországi helytartója indított el egy kezdeményezést Facebookon, ami annyira jó ötlet, hogy igyekszünk ennek teret biztosítani. 

Jelenleg úgy fest, hogy február 29-én, hétfőn akár tízezer diák is hiányozhat majd a közoktatásból, erre a napra szerveződik egy amolyan szülői és diáksztrájk, a közoktatás állapota ellen tiltakozva és a tüntető tanárok mellett kiállva ezen a napon sok szülő nem fogja iskolába küldeni a gyerekeit. 

De a cél nyilván nem lehet az, hogy a gyerekek egy napig ne okosodjanak semmit, ezért Hideg arra biztat mindenkit, hogy ha alkalma és lehetősége van rá, szervezzen gyereke osztályának órát valami olyan témából, amihez ért és amiből szerinte a gyerekek tanulhatnak valamit. A mohagolyókkal foglalkozó Hideg például növénybiológia kurzust hirdetett erre a hétfőre, de nyilván bármilyen téma és ötlet jöhet, végre beindulhat 

(Címlapi kép: AFP / MENAHEM KAHANA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.