Szerényebb temetéseket vár a párttagoktól a Kínai Kommunista Párt

külföld
2016 február 19., 11:15
comments 20

Hiába próbálta 2015-ben nagy vonalakban szabályozni a kommunista rongyrázást, a helyi pártszervezetek nem tudtak érvényt szerezni a Kínai Kommunista Párt központi iránymutatásának, így most részletekbe menő iránymutatásban szabályozták, hogy

milyen egy jó kommunista lagzija és temetése.

Ebben arra kérik a párttagokat, hogy tartózkodjanak a kihívó luxustól, a parádés lagziktól és fényűző temetésektől.

Legyenek takarékosak, visszafogottak, szerények, és ne kölcsenek közpénzt szeretteik esküvőjére vagy búcsúztatására.

A pártvezetés kívánatosnak tartaná, ha mind az esküvők, mind a temetések nem húzódnának el napokig, mint ahogy ez vidéken sok helyütt a mai napig gyakorlat. Ezzel ugyanis - fogalmaztak - zavar keletkezik a termelésben, az emberek mindennapi életében, munkájában, az üzletmenetben, az oktatásban, a közlekedésben, de még a kutatómunkában is. Mindezek pedig, tették hozzá, végső soron az emberek, a közösség és az ország érdekeit sértik.

A Pekingből érkező jó tanács szerint vidéken nem feltétlenül kell az ősrégi hagyományokhoz ragaszkodni,

még ha azokat nem is szükséges betiltani.

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.