Fidesz: A Jobbik és a DK árulják el a magyarokat

politika
2016 február 20., 15:40
comments 121

A Jobbik és a DK is kiakadt, miután Orbán Viktor kormányfő tegnap aláírta az Európai Tanács ülésének záródokumentumát. Szerintük ebben lényegében a kormány feladta a kvótaellenes politikát, mert elfogadta, hogy az unió menekülteket oszt majd szét a tagállamok között. Nem késett sokat a Fidesz és a kormány válasza sem.

Budapest, 2015. április 24. Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2015. április 24-én a bevándorlásügyben kezdeményezett nemzeti konzultációról. A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát. MTI Fotó: Bruzák Noémi
photo_camera MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Fidesz azt közölte az MTI-evel, hogy épp a Jobbik és a DK árulták el a magyar embereket, amikor nem támogatták a kerítés építését és a bevándorlási szabályok szigorítását, és különben is a magyar és a szlovák kormány volt az első, amelyik az Európai Bíróságon megtámadta a kötelező betelepítési kvóta elképzelését, amit a következő EU-csúcson vitatnak majd meg. 

Kovács Zoltán kormányszóvivő emellett arról beszélt, hogy az ellenzék vagy szándékosan, vagy tudatlansága miatt beszél mellék: a hivatkozott utalás ugyanis a tavaly nyári tanácsi döntésre vonatkozik, ami alapján két év alatt 40 ezer menekültet helyeznek át Görögországból és Olaszországból, de őket is önkéntes alapon, Magyarország pedig sosem szavazta meg a betelepítéseket. 

Kovács szerint nagy magyar siker volt a pénteki tanácsi gyűlés, mert sikerült elfogadtatni a szeptember óta mantrázott, majd most a V4-ek által megerősített magyar álláspontot, ami az európai határok védelmét helyezi mindenek elé. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.