A budapesti iparkamara elnökének anyja vezeti a mandátumvizsgáló bizottságot

2016 február 21., vasárnap 12:07
208

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, Szatmáry Kristóf újra indul a kamara elnökválasztásán a jövő héten – írja a Napi.hu. Lesz két kihívója is, de nem lesz könnyű dolguk:

  • a választási bizottságot Szatmáry vezeti,
  • a mandátumvizsgáló bizottságot Szatmáry anyja, Szatmáryné Jähl Angéla vezeti,
  • két hét alatt csaknem 500 új tagot léptettek be.

Annyira ciki a helyzet a BKIK-nél, hogy még Parragh László MKIK-vezető is nyíltan kritizálta az állapotokat: a budapesti kamara "családi biznisszé alakult Szatmáry és édesanyja, Szatmáryné Jähl Angéla vezetése alatt", mondta Parragh a szervezet közgyűlésén.

Szatmáryné Jähl Angéla zöldségesből lett az egyik leggazdagabb budapesti képviselő, egyszer már kiderült róla, hogy hamis a diplomája, férfje pedig (akit egy Széchenyi kártyás irodába jelöltek) büntetett előéletű – írja a Napi.hu. Ennek dacára Szatmáryné a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, fia NGM-államtitkár és Fidesz-képviselő is volt, lánya trafiktulajdonos, egyszóval nagyon tehetséges családról van szó.

Szatmáry Kristóf még BKIK-díjat is alapított, amit többek között anyjának és lánytestvérének adott át.Szatmáry Kristóf viszont egy másik problémáról számolt be a választással kapcsolatban: "Egy bizonyos vállalkozói kör maffiamódszerekkel próbálta befolyásolni a tisztújítás kimenetelét: a határidő utolsó napján 4 ügyvéd 1200, felszámolás alatt lévő vállalkozás képviseletében próbálta felvetetni magát a választási névjegyzékbe" – mondta a Napinak.

(Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt