Mentsd meg a Nagy Korallzátonyt sörivással!

2016 február 21., 17:10

Igazán szép ausztrál történet a Great Barrier Beer története! Íme, valahogy így kezdődött az egész, egy indiegogo-s ötlettel, a világ első közösségi finanszírozású és jótékony célú sörének ötletével:

link Forrás
Ebből az ötletből született meg aztán az a sör, melynek profitjának felét a gyártó (pontosabban gyártók, a Good Beer Company és a Bargara nevű sörgyártó) a Nagy Korallzátony megóvására fordítja. Az új sör gyártásának megindítására kezdeményezett gyűjtésben 62 ezer ausztrál dollár, bő 12 millió forint jött össze. Ezt a pénzt egyebek mellett arra fordították, hogy az új, többszörösen is jótékony hatású sör gyártási technológiáját kizárólag megújuló energia (napenergia) felhasználásával tudják működtetni, valamint szivattyúzás helyett esővíz-gyűjtő rendszerből nyerjék a főzéshez a vizet.
Egy üveg 834 forint, de hatos csomagban már csak 760
photo_camera Egy üveg 834 forint, de hatos csomagban már csak 760

Az első karitatív termék a Great Barrier, egy gyenge, 3,5 százalékos, állítólag erőteljesen malátás, passiógyümölcsös-citrusos sör. A a gyártó weboldalán most előrendelésben vásárolható meg, február 23-tól indulnak a szállítások. Egy 0,33 literes üveg 4,21 ausztrál dollár, de 24-es pakkban már 75 dollárért kapjuk a sört, vagyis egy üveg 620 forintot kóstál. Amiből ugye a haszon fele már megy is a Nagy Korallzátony javára. Pontosabban inkább egészségére.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.