A béreken kívül az elmúlt hónapokban semmiért nem fizetett a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó médiában nagyon ritkán szereplő vezetője, Hanesz József az RTL Klub Házon kívül című műsorának ismerte el, hogy a közoktatást felügyelő állami szerv az elmúlt két hónapban gyakorlatilag csak a béreket fizette, az összes beszállítójuknak és a különféle szolgáltatóknak is tartoznak.

Múlt héten derült ki, hogy a Klik tartozása rövid időn belül 17 milliárd forintosra duzzadt. Pedig az államosított közoktatás fölé a csúcsszervet éppen azért hozta létre a kormány, mert szerintük a Klik megalapítása előtt az oktatás csődben volt. 

Ez a szervezet egy jó szervezet. Ezt a szervezetet át kell alakítani. Itt nem az elnök személye számít. Önmagának a szervezetnek kell jól működnie ahhoz. Aztán lehet az elnöke bárki, azt gondolom én. 

- bonyolódott kafkai gondolatokba Hanesz, aki elmondta azt is, hogy most napokon belül új költségvetést fognak összeállítani, és ha arra a kormány rábólínt (azaz ha jól értjük, átveszi a Klik adósságát), akkor minden remek lesz. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;