A béreken kívül az elmúlt hónapokban semmiért nem fizetett a Klik

oktatás
2016 február 22., 19:12

A Klebelsberg Intézményfenntartó médiában nagyon ritkán szereplő vezetője, Hanesz József az RTL Klub Házon kívül című műsorának ismerte el, hogy a közoktatást felügyelő állami szerv az elmúlt két hónapban gyakorlatilag csak a béreket fizette, az összes beszállítójuknak és a különféle szolgáltatóknak is tartoznak.

Múlt héten derült ki, hogy a Klik tartozása rövid időn belül 17 milliárd forintosra duzzadt. Pedig az államosított közoktatás fölé a csúcsszervet éppen azért hozta létre a kormány, mert szerintük a Klik megalapítása előtt az oktatás csődben volt. 

Ez a szervezet egy jó szervezet. Ezt a szervezetet át kell alakítani. Itt nem az elnök személye számít. Önmagának a szervezetnek kell jól működnie ahhoz. Aztán lehet az elnöke bárki, azt gondolom én. 

- bonyolódott kafkai gondolatokba Hanesz, aki elmondta azt is, hogy most napokon belül új költségvetést fognak összeállítani, és ha arra a kormány rábólínt (azaz ha jól értjük, átveszi a Klik adósságát), akkor minden remek lesz. 


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.