Egészen döbbenetes, 17 milliárd forintos tartozása van a Kliknek

POLITIKA
2016 február 18., 15:44

Lázár János a csütörtöki kormányinfón árulta el azt az információt, amit egy ideje az Emmi már nem annyira akart nyilvánosságra hozni: a közoktatást felügyelő vízfejű szervnek rövid fennállása alatt

 17 milliárd forint kifizetetlen számlája jött össze. 

A Klik a legátláthatóbb szervezetek egyike, átlátható, hogy nincs pénz, viccelődött még ezzel kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Az óriási tartozás azért is szép stratégiai teljesítmény, mert hétfőn a parlamentben Orbán Viktor épp az önkormányzatok óriási eladósodottságát hozta fel érvként, miért kellett átalakítani a közoktatást is. 

Lázár üzent a tanárszakszervezeteknek is, amikor azt mondta, óvná őket attól a politikától, hogy gyerekekkel próbálják megzsarolni a kormányt béremelésért. 

Azt egyébként, hogy a tüntető tanárok nem béremelésért, hanem éppen a Klik működéséből fakadó problémák miatt tüntetnek, épp Balog Zoltán miniszter iskolaigazgatóknak küldött és kiszivárgott levele mutatta meg a napokban

A miniszter kérte, hogy a tanárok üljenek le a köznevelési kerekasztal mellé, bár mint mondta, a Klik ugyan nem hibátlan szervezet, de az állami fönntartói jog megkérdőjelezhetetlen, az nem képezheti vita tárgyát. Ahogy a tankönyvpiac visszaállítása sem, sőt, a miniszter utalt arra, hogy a tankönyvlobbi lehet a mostani tiltakozások hátterében. (via Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.