Elon Musk végre megszerezte a tesla.com domaint

Musk ugyan jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb vállalatvezetője, az űrkutatástól az autóiparig alig van terület, ahol ne lenne nagy súlya a döntéseinek, de mindeddig volt portfolióján egy apró szépséghiba: nem ő birtokolta a tesla.com domaint. 

Azt még ugyanis gyakorlatilag az internet hajnala előtt, 1992-ben (!) vásárolta meg egy IT-mérnök és Nikola Tesla-rajongó, Stu Grossman. A terve az volt, hogy Tesla emléke előtt tisztelgő rajongói honlapot fog összerakni, de végül ez sosem valósult meg, a honlap üresen állt, a domaint Grossman csak emailcíméhez használta. 

Közben a világvállalattá váló Tesla pedig a teslamotors.com címmel kellett beérje. Musk próbálkozott is több ajánlattal, sőt, 2005-ben még pereltek is, de sikertelenül, a domain maradt Grossmannál. 

A hét végére aztán kiderült, hogy sikerült megegyezni, Musk maga jelentette ezt be Twitterén. 

Részleteket nem tudni, annyi derült csak ki, hogy megegyezés született, nem jogi módszerekkel sikerült lecsapni az értékes domainre. Pedig elég érdekes információ lenne megtudni, mennyit volt hajlandó Musk kifizetni a címért. (Mashable)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.