Még mindig az USA a világ elsőszámú fegyverexportőre

üzlet
2016 február 22., 07:46
comments 37

Fotó: AFP/Mohamed Abdelmoaty

14 százalékkal nőtt a globális fegyverpiac az öt évvel ezelőtt mérthez képest -  ez derül ki a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet friss adataiból.

Továbbra is az Egyesült Államok a legnagyobb fegyverexportőr a világon: Az elmúlt öt évben mért 33 százalékos a világpiaci részesedésük 4 százalékkal nagyobb, mint volt a 2006 és 2010 közötti időszakban.

Az amerikaiak mögött tartják magukat az oroszok, 25 százalékkal, majd alaposan lemaradva a harmadik helyen a kínaiak állnak, 5,9 százalékkal. Kína az elmúlt években dollármilliárokat költött fegyvergyártásra, vevői pedig elsősorban az ázsiai térségből vannak, de vásárlóként is jelentős szereplők a piacon: a legnagyobb beszállítók listáján harmadik India (14 százalék) és Szaúd-Arábia mögött. 

(AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.