Erdősiék két éve nagyon összevesztek a Fideszszel

POLITIKA
2016 február 23., 19:40
comments 338

Elképesztő dolgok történtek kedd délelőtt a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál. Egy csomó kigyúrt és kopasz ember elintézte, hogy az MSZP képviselőjét beelőzve Erdősi Lászlóné, a herceghalmi polgármester felesége adhasson be népszavazási kezdeményezést.

Erdősiék nem nyilatkoznak, ahogy az Erdősiné érdekében eljáró kopaszokat se lehetett szóra bírni. Több jel is arra utalt, hogy a brutális akciónak köze lehetett a Fideszhez. 

  • A Fidesz érdeke lenne, hogy az ellenzék ne tudjon kampányolni a vasárnapi boltbezárás elleni népszavazással. 
  • Korábban is gyanús módszerekkel akadályozták, hogy az ellenzék elindíthassa a népszavazási kampányt. 
  • A verőembereknek kinéző keddi társaságból többen is dolgoztak a Fradi Securitynak, ami a Fidesz egyik alelnökével, Kubatov Gáborral összefüggésbe hozható cég.  
  • Erdősi László a Fidesz polgármestere volt korábban.

Van azonban egy csavar

Igyekeztünk fektérképezni, hogy kicsoda Erdősi László. A herceghalmi közéletet jól ismerők azt mondták róla, hogy 

2014-ben nagyon összeveszett a Fidesszel.

Erdősi 2010-ben még a Fidesz jelöltjeként lett polgármester, de az előző ciklusban összeveszett a párt képviselőivel, a helyi fideszesek szerint nemtörődöm volt.

Ezért 2014-ben szóltak neki a párttól, hogy nem őt indítják polgármester-jelöltként. Erdősi ekkor nagyon megsértődött, ahogy Herceghalmon beszélik „lehordta mindennek a Fideszt”, majd bejelentette, hogy akkor elindul függetlenként. 

Egy fideszes, egy jobbikos és egy független jelölt is elindult ellene, de Erdősi magabiztosan, 45 százalékkal nyert. A viszonya állítólag azóta sem lett jobb a herceghalmi fideszesekkel. 

Erdősinéről a helyiek nem gondolják, hogy önállóan meg tudna vagy akarni szervezni egy ilyen akciót. Furcsának tartják, hogy ennek az ügynek a középpontjába került. A ma délelőtti alakítása ellenére általában nem hallgatag, inkább az jellemző rá, hogy az utcán is hangosan perel a haragosaival.

Hogy ebből mi következik? Fogalmunk sincs. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.