Erdősiék két éve nagyon összevesztek a Fideszszel

2016 február 23., kedd 19:40
344

Elképesztő dolgok történtek kedd délelőtt a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál. Egy csomó kigyúrt és kopasz ember elintézte, hogy az MSZP képviselőjét beelőzve Erdősi Lászlóné, a herceghalmi polgármester felesége adhasson be népszavazási kezdeményezést.

Erdősiék nem nyilatkoznak, ahogy az Erdősiné érdekében eljáró kopaszokat se lehetett szóra bírni. Több jel is arra utalt, hogy a brutális akciónak köze lehetett a Fideszhez. 

  • A Fidesz érdeke lenne, hogy az ellenzék ne tudjon kampányolni a vasárnapi boltbezárás elleni népszavazással. 
  • Korábban is gyanús módszerekkel akadályozták, hogy az ellenzék elindíthassa a népszavazási kampányt. 
  • A verőembereknek kinéző keddi társaságból többen is dolgoztak a Fradi Securitynak, ami a Fidesz egyik alelnökével, Kubatov Gáborral összefüggésbe hozható cég.  
  • Erdősi László a Fidesz polgármestere volt korábban.

Van azonban egy csavar

Igyekeztünk fektérképezni, hogy kicsoda Erdősi László. A herceghalmi közéletet jól ismerők azt mondták róla, hogy 

2014-ben nagyon összeveszett a Fidesszel.

Erdősi 2010-ben még a Fidesz jelöltjeként lett polgármester, de az előző ciklusban összeveszett a párt képviselőivel, a helyi fideszesek szerint nemtörődöm volt.

Ezért 2014-ben szóltak neki a párttól, hogy nem őt indítják polgármester-jelöltként. Erdősi ekkor nagyon megsértődött, ahogy Herceghalmon beszélik „lehordta mindennek a Fideszt”, majd bejelentette, hogy akkor elindul függetlenként. 

Egy fideszes, egy jobbikos és egy független jelölt is elindult ellene, de Erdősi magabiztosan, 45 százalékkal nyert. A viszonya állítólag azóta sem lett jobb a herceghalmi fideszesekkel. 

Erdősinéről a helyiek nem gondolják, hogy önállóan meg tudna vagy akarni szervezni egy ilyen akciót. Furcsának tartják, hogy ennek az ügynek a középpontjába került. A ma délelőtti alakítása ellenére általában nem hallgatag, inkább az jellemző rá, hogy az utcán is hangosan perel a haragosaival.

Hogy ebből mi következik? Fogalmunk sincs. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt