Felkerült a Spiegel bestseller listájára a Mein Kampf Németországban

Írtunk korábban mi is arról, hogy mivel Adolf Hitler halála óta 70 év telt el, megszűntek a szerzői jogok és szabadon kiadhatóvá vált a náci tömeggyilkos börtönben írt ideológiai alapvetése, a Mein Kampf.

A mű kiadását a jogtulajdonosok beleegyezésével hosszú évtizedeken át tiltották Németországban, az új helyzetben viszont bárki kedvére kiadhatja a könyvet, nem kell hozzá semmiféle hozzájárulás. Ezért a német állam előremenekült, és hivatalos kritikai kiadások készült, amihez társadalomtudósok összesen 3500 lábjegyzetet írtak össze, kétezer oldalasra duzzasztva a művet. 

A szerkesztett változat (Arash Sadeghian / Anadolu Agency)

Ez a szerkesztett verzió bukkant fel a német irodalmi élet legfontosabb hivatkozási helyén, a Spiegel bestsellereket gyűjtő listáján, ahol a non fiction kategóriában már a második helyet foglalja el.

Pedig a BBC újságírója korábban azt tapasztalta, hogy bár a legtöbb boltban árulják ugyan a könyvet, de egyáltalán nem viszik túlzásba a marketinget. Sokszor nem látható helyeken van, más boltok pedig csak egy-két példányt rendeltek belőle. 

Az online forgalom viszont nagyon beindult és kevéssel később ehhez felzárkóztak az üzletek is. (Washington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.