Kovács Béla olasz művészeti kiállítás szervezőjeként tér vissza Európa vérkeringésébe

Eddig ismeretlen oldalát mutatja meg az Alkotmányvédelmi Hivatal által kémkedés vádja miatt feljelentett Kovács Béla, akinek felfüggesztette mentelmi jogát az Európa Parlament. A jobbikos képviselő az elmúlt hónapokban kerülte a nyilvánosságot, viszont az alábbi meghívót kezdte terjeszteni a napokban Brüsszelben:  

Rövid google-ozás alapján azt lehet elmondani, hogy maximum közepesen ismert kortárs művészek kiállításáról van szó, viszont a kurátor által  "Italy vs. Europe" címen vezetett kerekasztal-beszélgetés arra utal, hogy a Jobbik által képviselt euroszkepszis a kiállított művészek munkáiban is visszaköszön.  

Egyébként ilyen kiállítások megszervezésére a képviselőknek van külön kerete, és lehetősége (tehát például termet biztosítanak számukra), és a jelek szerint ez független attól, hogy a képviselő mentelmi joga épp milyen státuszban van. A kiállítás február 25-én, azaz most csütörtökön lesz látható az Európai Parlament meghívón jelölt termében.  

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.