Megállapodtak a bérekről: nem ajánlanak semmit

A munkadói és munkvállalói érdekképviseletek "döntő többsége", illetve a kormány elfogadta a 2016-os bérajánlást, közölte az NGM.

Aminek az a lényege, hogy nincs számszerű bérajánlás.

Megállapították, hogy "fokozott aktivitással és felelősséggel, differenciált béremelésekkel kell reagálni az átalakuló munkaerő-piaci viszonyokra", ugyanakkor, mivel "a hazai munkaerőpiacon jelentős változások zajlanak", ezért "mindenki számára támpontul szolgáló számszerű bérajánlást nem fogalmaztak meg".

Így aztán "az átalakuló munkaerő-piaci helyzetben a béremelések előreláthatólag az eddigiekhez képest sokkal nagyobb szóródással valósulnak meg".

Kösz a semmit, érdekvédők!

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára (j), Buzásné Putz Erzsébet, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája társelnöke (b), Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke (b2), Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP) elnöke (b3), Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára (j2) a kormány és a versenyszféra munkaadói és munkavállalói érdekképviseletei nevében a 2016-os bértárgyalásokra vonatkozó ajánlás aláírásán a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. február 23-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.