A Jobbik már tegnap beadott egy alkotmánymódosítót, hogy lehessen kvótás népszavazást tartani

politika
2016 február 24., 13:33

Orbán Viktor február 24-én, szerdán jelentette be, hogy a kormány népszavazást szeretne az EU menekültbetelepítési kvótájával kapcsolatban.

Arról, hogy ez egyáltaltán jogilag lehetséges-e, itt írtunk.

Most viszont kiderült, hogy február 23-án kedden három jobbikos képviselő a parlamentben benyújtott egy alkotmánymódosító javaslatot, ami éppen erről szólna.

A Jobbik javaslata szerint az alaptörvény 8 . cikk (3) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lépne: 

[(3) Nem lehet országos népszavazást tartani]
„d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről, kivéve, ha a népszavazás Magyarország bevándorlási politikáját érintené vagy olyan döntéssel kapcsolatos, amely erre érdemi kihatással van;”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.