A kanadai munka hőse: Mr. X, a közalkalmazott

külföld
2016 február 24., 14:16
comments 50

A csak Mr. X-nek nevezett férfi az Ottawa Sun szerint olyan gusztustalan volt, hogy a szomszédos munkaállomáson dolgozó kollégája bíróságon nyerte el a jogot, hogy másik épületben dolgozhasson.

Mr. X ugyanis a következőkkel tette lehetetlenné a munkát:

  • mezítláb járt, és eleve egész hónapban szandált hordott
  • ecettel mosta a lábát az asztalánál
  • folyton krákogott
  • a konyhában hangosan evett büdös kajamaradékot
  • ordítva mesélt vicceket, üvöltözött a kollégákkal, és káromkodott
  • hangosan turkált a cuccai között
  • fehér zajt szóró gépet üzemeltetett
  • fingott

Line Emond szerint 2009 novemberén kezdődtek a problémák, amikor Mr. X a szomszédja lett a kanadai kegyelmi bizottság Laurier Street-i irodájában.

A nő a felettesénél, Sheila Ouellette-nél panaszkodott, aki viszont Mr. X pártjára állt, mondván a fickó kedves, és jó munkaerő, csak kicsit furcsa, ezért sok kolléga csúfolja, de összességében Ouellette szerint a nő volt a probléma, aki szerette, ha az ő szájíze szerint mennek a dolgok.

Bíróságra vitték az ügyet, és Ouellette Mr. X mellett tanúskodott. Mr. X zaklatásért panaszt tett Emond ellen, aki erre a stressz miatt betegszabadságra ment.

Az ügy a szövetségi munkaügyi testület elé került, ami 7 napon át elemezte az ügyet (Mr. X nem tanúskodott). Végül úgy döntöttek, hogy Emond panasza jogos, és csak akkor javulhat az egészségi állapota, ha másik épületbe költöztetik, a kormánynak pedig kompenzálnia kell az elmaradt juttatásai miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.