A szigorított ellenőrzések miatt több ezer migráns vesztegel Európa belső határainál

eu
2016 február 24., 18:50
comments 114

Kb. 20 ezer migráns rekedt Görögországban, miután a balkáni államok szigorították az ellenőrzést, de a görög-macedón, a szerb-macedón és a szerb-horvát határon is tömegek vesztegelnek.

A görög-macedón átkelőnél a hétvége óta az afgánokat nem, csak a szíreket és az irakiakat engedik tovább, azokat, akiknek fényképes személyazonosító okmányuk van. Az M1 tudósítója szerint Görögországban, Szaloniki térségében több mint 7000 migráns torlódott fel, de a görög-macedón határnál is legalább 3500-an várakoznak.

A macedón-szerb átkelőnél is kb. 1000 ember vesztegel, a többség afgán, de több száz szíriai és iraki is van köztük.

A szerb-horvát határon is egyre feszültebb a helyzet: napközben tüntettek is a migránsok, akik napok óta várnak, hogy továbbutazhassanak Nyugat-Európa felé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.