Megakadályozták a zsidógyűlölő és svábfaló Donáth György szobrának felavatását

politika
2016 február 24., 13:13

A szerda délutánra meghirdetett eseményen érdeklődők és ellentüntetők is megjelentek, és azonnal ordibálni kezdtek egymással. Donáth Györgyről, és hogy miért kínos, hogy a kormány rehabilitálni próbálja, ebben a cikkben írtunk részletesen

A nagyobb részben idős donáthisták és antidonáthisták egyre jobban bepörögtek.

Végül pedig az antidonáthistáknak sikerült lerántaniuk a leplet a szoborról, amiről a donáthisták is szerették volna lerántani a leplet:

A tervek szerint a szobrot Gulyás Gergely és Boross Péter avatták volna fel, de ők egy idő után feladták a dolgot, így a hivatalos szoboravatás valószínűleg elmarad. Az összegyűlt újságírók előtt Gulyás azt említette meg, hogy Nagy Imrét is ünnepeljük, pedig neki is voltak hibái. Boross Péter a 444 felvetésére, hogy Donáth a zsidókat, a németeket és a románokat is gyűlölte, azt válaszolta, hogy

van ilyen.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.