Népszavazás lesz a menekültkvótáról

2016 február 24., szerda 11:17
767

Szerda kora délután sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor. Ilyenre nagyon rég nem volt példa, és alig egy nappal a verőemberekkel befenyített népszavazási kezdeményezés után sokan hihették, hogy ez lesz a téma. És tényleg ez is lett, csak nem úgy.

A miniszterelnök azt jelentette be, hogy népszavazást kezdeményeznek az EU által tervezett menekültkvóta kapcsán.

Orbán elmondta, hogy a népszavazásról a szerdai kormányülésen döntöttek, a kérdés pedig így fog szólni:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

A miniszterelnök szerint aki nemmel válaszol majd, az kiáll Magyarország függetlensége mellett. És jó szívvel ajánlja más európai országoknak is, hogy hasonló lépést tegyenek, mert "nem lehet az emberek feje fölött dönteni". Szerinte a kvóta átrajzolna hazánk és a kontinens demográfiai, vallási, kulturális térképét, és ezt nem lehet az emberek véleményének kikérése nélkül eldönteni.

A kvótával kapcsolatban egyébként már múlt héten benyújtott egy népszavazási kezdeményezést egy Csabai József nevű magánszemély, de azt alig másfél órával Orbán sajtótájékoztatója előtt visszavonta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt