link Forrás

Atlas idejön és elveszi a munkahelyeinket

TECH
2016 február 25., 10:10
comments 290

A Google alá tartozó Boston Dynamics tett közzé egy videót arról, hogy hol járnak most az Atlas névre keresztelt emberszabású robot fejlesztésével. 

És hát mit lehetne mást mondani, beszarás mi van. 

A cég vezetője, Jason Calacanis is arról beszélt, hogy Atlas nem csak a vállalatok, de a társadalom számára is óriási változást hoz majd. Ez gyakorlatilag a fizikai munka végének a kezdete. Calacanis szerint még a mi életünk során meg fogjuk tapasztalni azt, hogy nem lesz többé szükség fizikai munkásokra. 

Arról, hogy hogyan fogja átalakítani a társadalmunkat a robotok megjelenése, komoly vita zajlik a társadalomtudósok között. Az álláspontokat korábban mi is összefoglaltuk egy nagyobb cikkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.