Erdősiné egyetért azzal, hogy zárva vannak a boltok vasárnap, ezért akar népszavazást róla

politika
2016 február 25., 10:13
comments 346

Megszólalt a rejtélyes asszony, akit napokon át üldözött az összes magyar újság. Az MSZP népszavazási kezdeményezését Kubatov Gáborhoz köthető verőlegény külsejű férfiak társaságában megelőző Erdősi Lászlóné az MTI-nek küldött el egy nyilatkozatot. 

Ebben azt közölte, hogy határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta.

"A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg" 

- írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független, egykor fideszes polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Azaz Erdősiné arról a helyzetről akart népszavazást kiírni, ami jelenleg is van, hiszen szerinte jó, hogy nem lehetnek nyitva a boltok vasárnap. 

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Az elsőt Erdősi Lászlóné, a másodikat néhány másodperccel később Nyakó István szocialista politikus, akinek a helyzetet jelentősen megnehezítette, hogy egy rakás kopasz, nagydarab férfi akadályozta ebben. 

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

Szerdán próbáltuk mi is megszólítani Erdősinét, de Herceghalmon járva nem jártunk sikerrel. Azonban annyit legalább megtudtunk, hogy a faluban sem értette senki, hogy keveredett bele ebbe a történetbe a nő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.