Heló, Fidesz! Népszavazást kezdeményeztem a kvótáról FYI. Üdv: Csabai József

2016 február 25., csütörtök 15:07
151

Szerdán Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány népszavazást kezdeményez az EU-s népvándorlási kvótáról. A délután negyed 2 táján kezdődő sajtótájékoztatón a miniszterelnök azt mondta, hogy már be is nyújtották a kormány kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

Igen ám, de az NVB nem fogadhatta volna be a kormány kezdeményezését, ha lett volna beadva hozzájuk javaslat ugyanebben a témában.

(Ezzel csuklóztatják ugye az MSZP-t is, a szocialisták rég nem tudják beadni a népszavazási kezdeményezésüket a vasárnapi zárvatartásról, mert rejtélyes módon mindig beelőzi őket egy-egy fideszes néni, vagy valamilyen Fradi-közeli kopasz szolnoki szekrény, akik beadnak valamilyen rosszul megfogalmazott kérdést, amiből úgysem lesz népszavazás, de legalább az MSZP sem tudja beadni a saját kérdését, amíg ezekről a szarokról tárgyal az NVB.)

Na, hiszik vagy nem, de szerdán reggel még volt egy népszavazási kezdeményezés az NVB előtt, ami a kvótáról szólt. Ezt egy magánszamély, Csabai József adta be, de szerdán 11 óra 17 perckor, tehát nem egészen két órával Orbán bejelentése előtt visszavonta, hogy utat engedjen a kormány kezdeményezésének.

Már a kormánynak is feltűnt, hogy ez azért így elég gáz, és magyarázatra szorul, azért később kiadtak egy közleményt, hogy Rogán Antal megkereste Csabai Józsefet, hogy vonja vissza a kezdeményezését, mert a kormány kérdése sokkal jobban van megfogalmazva. Csabai pedig jobb belátásra tért, és szépen visszavonta a beadványát.

Szerdán délután megkérdeztük a Rogán-féle Miniszterelnökséget, hogy mégis honnan tudta meg Rogán Csabai József elérhetőségét, az ilyesmi ugyanis nem nyilvános adat.

Csütörtökön telefonon is próbáltuk kicsikarni belőlük a választ. Nagyon nehéz volt elérni a Rogán-féle Miniszterelnökségen az illetékes embert, ami azért furcsa, mert ezt a szervet ugye alapvetően kommunikáció céljára hozták létre, mégis nagyon nehéz vele kommunikálni. Telefonon például tévedésből egyszer összekapcsoltak a Lázár-féle Miniszterelnökséggel is, ami meg ugye egy tök más kormányszerv.

Informális úton végül sikerült megszerezni annak a nevét, akit fel kellett hívni. Fel is hívtuk a Rogán-féle Miniszterelnökség központi számát, és kértük az illető mellékét. Az illető nevét megtalálták a telefonkönyvben, a mellékét viszont nem, az ugyanis hiányzott a jegyzékből. Végül szintén informális úton szereztünk hozzá is egy mobilszámot, felhívtuk, és azt mondta, hogy utánanéz, majd letette a telefont. Kormányzati kommunikáció mesterfok aranyfokozat, első díj.

Végül csütörtök délután, mikor már kezdtünk letenni a dologról, megérkezett a válasz:

„Csabai József levélben tájékoztatta a Fidesz országos központját arról, hogy népszavazási kérdést nyújtott be, ilyen formában értesült a Miniszterelnöki Kabinetiroda az elérhetőségéről.”

Remek ember lehet tehát Csabai József, informálja a Fidesz-központot, ha népszavazást kezdeményez.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt