Nem vizsgálják, hogy honnan volt pénze L. Simonnak és feleségének a földárverésen megnyert területre

2016 február 25., csütörtök 20:05
234

A Blikk még januárban elején kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást L. Simon Lászlóval szemben, miután vagyonnyilatkozatából, cégei és felesége vállalkozásainak mérlegadataiból sem látszott, hogy honnan van 

az a 281 millió forint, amiből kifizetik a földárveréseken megnyert területeket. 

A lap szerette volna, ha L. Simon felesége, Vass Eszter, amúgy zártan kezelt vagyonnyilatkozata is nyilvánossá válna. A fideszes politikus a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének úgy nyilatkozott, hogy  

"vagyonnyilatkozatommal kapcsolatban tájékoztatom, hogy azt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, a valós vagyoni helyzetemet tükrözően készítettem el és adtam le. Amennyiben a későbbiekben akár magánkölcsönt, akár banki hitelt veszek fel, annak ténye – a hitelfelvétel megtörténtét követő – vagyonnyilatkozatomban a jogszabályoknak megfelelően meg fog jelenni. Fentiekre tekintettel az ön által megküldött kezdeményezést alaptalannak tartom."

MTI Fotó: Kovács Tamás

Vejkey Imre ezt elfogadta, és a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy a lap kezdeményezése, 

„nyilvánvalóan alaptalan és a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem az átláthatóságot szolgálja." 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt