A floridaiak 38 százaléka szerint nem elképzelhetetlen, hogy Ted Cruz a Zodiákus gyilkos

külföld
2016 február 26., 05:24
comments 28

Az amerikai elnökválasztási szezon egyben a hülye közvélemény-kutatások évada is. Ez utóbbiban nyújtott kimagaslót az amúgy a Demokrata Párthoz közeliként elkönyvelt Public Policy Polling (PPP), ami egy amúgy minden szempontból komoly kérdéssor kérdései között azt is feltette a floridai választóknak hogy

véleményük szerint Ted Cruz-e a Zodiákus gyilkos?

Mielőtt belemennénk a részletekbe, nézzük a válaszokat:

  • 10 százalék szerint igen;
  • 62 százalék szerint nem;
  • 28 százalék pedig nem biztos a dolgában.

Magyarán, a floridai választók 38 százaléka - az 1012 fős mintán végzett felmérés reprezentatív volt, a hibahatára +/- 3,1% - szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy Cruz azonos a mindmáig azonosítatlan Zodiákus gyilkossal, aki a hatvanas-hetvenes években bizonyítottan legalább öt emberrel végzett, de a gyanú szerint összesen akár 20-28 áldozata is lehetett, ő maga pedig 37 gyilkossággal hencegett.

A Zodiákus gyilkosról a mai napig nem tudjuk, hogy kicsoda. De a róla készült fantomkép valóban hasonlít kicsit Ted Cruzra, aki viszont, és ez elég fontos,

1970-ben született, vagyis a Zodiákus gyilkos 1968-69-ben elkövetett, bizonyított gyilkosságai után.

Sebaj, az elmélet ettől még szórakoztató. A PPP mérése szerint amúgy Ted Cruzt pillanatnyilag a floridaiak tíz százaléka támogatja. Az nem derül ki a felmérésből, hogy ez ugyanaz a tíz százalék-e, aki szerint ő a Zodiákus gyilkos, bár a Gawker cikke szerint a különös floridai szokások alapján ezt nem lehet kizárni.

A PPP felmérése amúgy ezt leszámítva halálosan komoly volt, vagyis tényleg az elnökjelöltek támogatottságát mérte. A mérések alapján Floridában is Trump a legnépszerűbb republikánus jelölt, elsöprő, 45 százalékos támogatottsággal vezeti a versenyt a 25%-on álló floridai szenátor, Marco Rubio és a mindössze 10 százalékos támogatottságú Cruz előtt.

A demokrata jelöltek versenyében a felmérés szerint Hillary Clinton fölényesen vezet, 57% a támogatottsága Bernie Sanders 32 százalékával szemben. (Via Gawker. Címlapképünkön a Ted Cruzról készült fotó David Calvert / Getty Images műve.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.