Ajánljunk együtt kortárs magyar műveket Orbán Viktor munkahelyére!

MŰVÉSZET
2016 február 26., 10:50
comments 359

Arról írt alá kormányhatározatot a Karmelita kolostor leendő lakója, hogy az Emberminisztérium a pénzünkből egymilliárdért vegyen neki műkincseket. A dokumentumból az is kiderül, hogy - nagyon helyesen - a piacról akarják beszerezni a műveket. A kormányhatározat nem részletezi, hogy azon belül milyen műkincsekről lehet szó, de mivel Orbán Viktor ízig-vérig az Aktuális Pillanat Embere, logikus lenne, ha kortárs művekkel venné körül magát. Nem is beszélve arról, hogy ezzel mennyire felpezsdíthetné a képzőművészeti életet. Hasra ütve számoljuk 500 ezer forintos, igazán gavalléros művenkénti átlagárral, és így is 2000 darab alkotásról beszélünk!

Ha viszont a mi pénzünkből fog bevásárolni, miért ne ajánlhatnánk neki olyan kortárs magyar műalkotásokat, amik szerintünk egy miniszterelnök és stábja falára valók?

Ha ismersz olyan - tetszés szerinti műfajú - kortárs magyar alkotást, amit szívesen látnál az Orbán Viktor Kormányzati Kolostor falán, küldd el nekünk a megirom@444.hu mailcímre. Az alkotó nevét és a mű címét mindenképp írd rá, ha pedig van kedved, mellékelj linket a művészhez, sőt akár arról is írhatsz pár mondatot, hogy miért az adott munkát ajánlod. A beküldött alkotásokat természetesen cikkek formájában fogom bemutatni. Bármit küldhetsz, de javaslom, hogy ne kizárólag politikai töltetű műveken gondolkozz!

Kedvcsinálónak összeraktam pár művet, amiket én ajánlok a miniszterelnöknek.

A Miniszterelnökség társalgójába vagy klubszobájába tökéletesen illene Nagy Gabriella valamelyik kormányzásba belefáradt medvéje, például ez:

photo_camera

Vagy ez:

photo_camera

Az ebédlő folyosóján csak az a kérdés, hogy Hecker Pétertől a  "Fiú kolbásszal" vagy a "Juhászok kolbásszal" lógjon.

photo_camera

photo_camera

Orbán Viktor dolgozószobájának a falára Karácsonyi László már meg is festette a tökéletes órát! 

photo_camera

A tanácsterem kemény dió. Hajlok arra, hogy Hecker Péter "Magukból kivetkőzött asszonyok szimpatikus fiatalokat vernek" című alkotásánál sokkal jobbat nem lehetne az asztal fölé akasztani:

photo_camera

A biciklivel vagy kocogva érkező miniszterelnökségi munkatársak öltözőjének eszményi kiegészítője lenne Kovács Lola "Who is who?" című festett paravánja:

photo_camera

A klubszobába viszont megint egy Karácsonyit képzelnék:

photo_camera

Igényes kortárs teakonyha elképzelhetetlen vonatkozó Hecker-kép nélkül:

photo_camera

Csakúgy, mint nagy, állománygyűléseknek és ünnepségeknek otthont adó központi színházterem Kis Varsó-féle tornasor nélkül:

photo_camera

Orbán Viktor pedig bárhol találja ki a következő húzásait, legyen az a vécé vagy a könyvtárszoba, oda kell akasztania Nagy Gabriellától a "Noé DNS-ét":

photo_camera

Belső ellenőrzési főosztály viszont egyszerűen elképzelhetelen néhány fürkésző Kovács Lola-szem nélkül:

photo_camera

De nem folytatom, mert a lényeg végül is az, hogy ti milyen műveket vetetnétek meg Orbán Viktorral és az Emberminisztériumával. 

Áradjanak a tippek!



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.