Mészáros Lőrinc megszerezte a herceghalmi Kísérleti Gazdaságot

politika
2016 február 26., 08:17
comments 111

A több ezer hektáron gazdálkodó egykori Herceghalmi Kísérleti Gazdaságban tulajdonos Talentis Zrt. a közelmúltig a már dubaji lakcímen élő Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdosé volt, de a cégiratok szerint február 9-én átvette a céget a felcsúti polgármester és a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix (50-50 százalékos részvényesek lettek) – írja az Átlátszó.

A Talentis saját tőkéje 2014-ben 1,8 milliárd forint volt, az eredménye pedig közel 900 millió, a Talentis-tulajdonú HKG/Agrosystemnek pedig az árbevétele és a saját tőkéje is több mint 1 milliárd forint volt, míg a nyereség 233 millió. De a gazdaság tavaly területalapú támogatás címén is kapott 154 millió forintot, ami 2200 hektár termőföld-birtokot feltételez – írta meg a lap.

Eközben Herceghalmon...

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.