9 napig hagyta benn a tampont egy brit lány

egészség
2016 február 27., 14:46
comments 281

A 20 éves Emily Pankhurst, a Canterbury Egyetem kriminológia szakos hallgatója, a téli vizsgaidőszakban annyira koncentrált a tanulásra, hogy a tamponjáról is megfeledkezett, és

9 napig nem cserélte ki.

Azt mondta, hogy mikor végül rájött, mi történt vele, és kivette a tampont, az már teljesen fekete volt.

Ekkor azonban már késő volt, a lány kezdte gyengének érezni magát, hasa felpuffadt, bőrén foltok keletkeztek, akadozva beszélt és az ájulás kerülgette.

Mikor bekerült az intenzív osztályra, már vérmérgezést állapítottak meg nála, ami toxikus sokk szindróma miatt keletkezett. A toxikus sokk szindrómát a tamponon lévő baktériumok okozták.

A tampon használata azért lehet veszélyes, mert a bőrön lévő baktériumokat juttathat a testbe. Az emberi bőrön ugyanis rengeteg olyan kórokozó van, amivel a testen belül már nagyon meggyűlne az immunrendszerünk baja. Egy 9 napig bennhagyott tamponnál pedig egészen biztosan megjelennek az ilyen káros hatások.

Emily Pankhurst már nagyjából jól van, de még mindig nem tud rendesen járni. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.