Ateista tweetekért ítéltek 10 év börtönre és 2000 korbácsütésre egy férfit Szaúd-Arábiában

külföld
2016 február 27., 18:28
comments 184

Van egy 28 éves szaúdi férfi, aki nem hisz Allah létezésében. Ez ugye Szaúd-Arábiában elég nagy baj, hiszen az országban alkalmazott, brutális, fundamentalista iszlám jog szerint ezt is büntetni kell. Ez a 28 éves férfi viszont nem elégedett meg annyival, hogy nem hisz istenben:

több száz Twitter-posztban adta a világ tudtára, hogy szerinte nincs isten.

A szaúdi rendőrség vallási ügyekkel foglalkozórészlege azonosított is majdnem 600 tweetet, amikben a férfi isten létét tagadja, Korán-idézetekkel viccelődik, hazudozással vádolja a prófétákat, és azt állítja, hogy a vallási tanítások többféle szörnyű cselekedethez vezették az emberiséget.

A szaúdi igazságszolgáltatás természetesen lecsapott,

a férfi büntetése 10 év börtön, 2000 korbácsütés és kiszabtak rá egy  20 ezer riálos, azaz kb. 1,5 millió forintos bírságot is.

Szerencse, hogy az igazán fontos dolgokban ilyen gyorsan reagálnak a szaúdi bíróságok. Talán idővel még az ISIS támogatóit is elkezdni üldözni a helyi igazságszolgáltatás, ki tudja. De előbb az ateisták. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.