Ahhoz képest, hogy szombat óta fegyvernyugvás van, az oroszok csak lebombáztak hat várost Szíriában

külföld
2016 február 28., 10:05
comments 179

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának értesülései szerint a szombaton életbe lépett fegyvernyugvás ellenére az orosz légierő hat várost is bombázott vasárnap Aleppó tartományban, ahol az elmúlt hetekben a szír kormányerők orosz légi támogatással jelentősen visszaszorították a mérsékelt lázadókat.

Azokat a mérsékelt lázadókat, akik részei a fegyvernyugvási megállapodásnak, és akiket az orosz védelmi tárca szombati ígérete szerint az orosz légierő nem bombázhatna.

A szíriai fegyvernyugvásról szóló megállapodás sok gyenge pontja közül is a legaggasztóbb, hogy Oroszország fenntartotta magának a jogot a "terroristák" elleni légicsapásokra. Maga a fegyvernyugvás eleve nem érvényes a Szíriában ténykedő két, nemzetközileg is terroristának tartott csoportra, az ISIS-re és az an-Núszra Frontra, de az orosz hadsereg a korábbi tapasztalatok alapján bármilyen bombázott célpontot hajlamos terroristának minősíteni, függetlenül attól, hogy mérsékelt fegyvereseket, vagy akár civileket bombáztak-e. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.