Kínában kirúgnak 1,3 millió bányászt és félmillió acélipari munkást

külföld
2016 február 29., 12:20
comments 58

1,8 millió munkás kirúgását jelentette be a kínai emberi erőforrások és társadalombiztosítási ügyek minisztériuma. Jin Vej-min miniszter hétfői bejelentése szerint a lépéssel a jelenleg túltermelési válsággal küzdő iparágak termelését igyekeznek csökkenteni.

A miniszter határidőt nem közölt, de jelezte, hogy már 2016-ban munkahelyek fognak megszünni a kapacitáscsökkentés miatt.

Tájékoztatása szerint 1,3 millió bányászt és félmillió acélipari munkást fognak elbocsátani, kárpótlásukra 15,3 milliárd dollárt szánnak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.