A lakosság terepjáróinak rekvirálgatására készül a magyar hadsereg

autó
2016 március 01., 21:19
comments 549

Többen is levelet kaptak a magyar honvédségtől, hogy terepjárójukat vagy minibuszukat "igénybevételi céllal nyilvántartásba veszik és az autójával kapcsolatban rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik" – írja az Index. Volt, aki Land Rovere, Lada Nivája, de olyan is, aki BMW vagy Volvo városi terepjárója rekvirálásától tarthat.

Eddig egyetlen járművet sem vittek el a tulajdonosától, csak listázzák a járműállományt arra az esetre, ha egyszer mégis kéne – tudta meg a lap a honvédelmi minisztériumtól.

Azt is elárulta a HM, hogy "a gazdasági és anyagi szolgáltatás elrendelését megelőzően meg kell vizsgálni az összes alternatív lehetőséget és csak ezek alkalmatlansága esetén, mintegy utolsó lehetséges eszközként lehet az elrendeléshez folyamodni", ami elég megnyugtató: csak végső esetben fognak az autóinkkal elhajtani. Addig is minden fontos dologról be kell számolni a HM-nek a listázott autóval kapcsolatban: ha kölcsönadja vagy eladja, ha elromlik.

Aki nem működik együtt, például nem válaszol a honvédség levelére, az milliós büntetést kaphat.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.