A lakosság terepjáróinak rekvirálgatására készül a magyar hadsereg

2016 március 1., kedd 21:19
568

Többen is levelet kaptak a magyar honvédségtől, hogy terepjárójukat vagy minibuszukat "igénybevételi céllal nyilvántartásba veszik és az autójával kapcsolatban rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik" – írja az Index. Volt, aki Land Rovere, Lada Nivája, de olyan is, aki BMW vagy Volvo városi terepjárója rekvirálásától tarthat.

Eddig egyetlen járművet sem vittek el a tulajdonosától, csak listázzák a járműállományt arra az esetre, ha egyszer mégis kéne – tudta meg a lap a honvédelmi minisztériumtól.

Azt is elárulta a HM, hogy "a gazdasági és anyagi szolgáltatás elrendelését megelőzően meg kell vizsgálni az összes alternatív lehetőséget és csak ezek alkalmatlansága esetén, mintegy utolsó lehetséges eszközként lehet az elrendeléshez folyamodni", ami elég megnyugtató: csak végső esetben fognak az autóinkkal elhajtani. Addig is minden fontos dologról be kell számolni a HM-nek a listázott autóval kapcsolatban: ha kölcsönadja vagy eladja, ha elromlik.

Aki nem működik együtt, például nem válaszol a honvédség levelére, az milliós büntetést kaphat.

(Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt