Magyar divattervezőktől rendelne új díszegyenruhákat a Belügyminisztérium

2016 március 1., kedd 4:53
87

A Magyar Nemzet szerint a Belügyminisztérium le szeretné cserélni a rendvédelmi dolgozók díszegyenruháját, ráadásul neves magyar divattervezőkkel készítettné ez az új, ünnepi alkalmakkor viselendő egyenruhát. Az első megbeszélésekre már meghívtak divattervezőket, és a Magyar Nemzet szerint kivétel nélkül luxusdivatházak képviselői, tárgyaltak a Belügyminisztériummal. A lap kérdéseire a Nubu, a Maison Marquise, a The Four, Tomcsányi Dóri és Áron Eszter divattervezők erősítették meg, hogy felvette velük a kapcsolatot a belügy.

A lap szerint a meghívottak árkategóriájában több százezer forintba is kerülhet egy-egy ruha.

Az új díszegyenruhák persze várhatóan nem lesznek ennyire drágák, mert a minisztérium csak a tervezéshez keres partnert, a gyártást valószínűleg a Büntetés-végrehajtási Holding végezné, tehát a ruhákat várhatóan rabok varrják majd.

Egy korábbi belügyi forrás azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a ruhacsere nagyjából 50 ezer főt érinthet, és több milliárdos költségű lehet. A minisztérium a hivatalos megkeresésre azt mondta, egyelőre nem tudni, mekkora lesz a végösszeg. Szerintük a díszegyenruha cseréjéra azért van szükség, mert 2010 és 2016 között a szolgálati egyenruhákat már lecserélték, ráadásul úgy, hogy erre nem kértek költségvetési többletforrást sem.

Utoljára 2007-ben cserélték a rendvédelmi dolgozók díszegyenruháját, akkor Gyurcsány igazságügyi és rendészeti minisztere, Takács Albert azt mondta, hogy több milliárd forint ment el erre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt