Magyar divattervezőktől rendelne új díszegyenruhákat a Belügyminisztérium

A Magyar Nemzet szerint a Belügyminisztérium le szeretné cserélni a rendvédelmi dolgozók díszegyenruháját, ráadásul neves magyar divattervezőkkel készítettné ez az új, ünnepi alkalmakkor viselendő egyenruhát. Az első megbeszélésekre már meghívtak divattervezőket, és a Magyar Nemzet szerint kivétel nélkül luxusdivatházak képviselői, tárgyaltak a Belügyminisztériummal. A lap kérdéseire a Nubu, a Maison Marquise, a The Four, Tomcsányi Dóri és Áron Eszter divattervezők erősítették meg, hogy felvette velük a kapcsolatot a belügy.

A lap szerint a meghívottak árkategóriájában több százezer forintba is kerülhet egy-egy ruha.

Az új díszegyenruhák persze várhatóan nem lesznek ennyire drágák, mert a minisztérium csak a tervezéshez keres partnert, a gyártást valószínűleg a Büntetés-végrehajtási Holding végezné, tehát a ruhákat várhatóan rabok varrják majd.

Egy korábbi belügyi forrás azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a ruhacsere nagyjából 50 ezer főt érinthet, és több milliárdos költségű lehet. A minisztérium a hivatalos megkeresésre azt mondta, egyelőre nem tudni, mekkora lesz a végösszeg. Szerintük a díszegyenruha cseréjéra azért van szükség, mert 2010 és 2016 között a szolgálati egyenruhákat már lecserélték, ráadásul úgy, hogy erre nem kértek költségvetési többletforrást sem.

Utoljára 2007-ben cserélték a rendvédelmi dolgozók díszegyenruháját, akkor Gyurcsány igazságügyi és rendészeti minisztere, Takács Albert azt mondta, hogy több milliárd forint ment el erre.