Az Amazonas őslakosai segítettek kifejleszteni egy mászkálós számítógépes játékot

játék
2016 március 02., 12:37
comments 15

A Huni Kuin nevű játék célja, hogy a felhasználók megismerkedhessenek a kaxinawa törzs kultúrájával és életével. És a játék fejlesztésében antropológusok segítségével a törzs tagjai is részt vettek. 

A Huin Kuin azt jelenti, hogy az igazi emberek, a törzs tagjai így nevezik magukat. A játék a Sao Paulo-i egyetem gondozásában készült, és 45 őslakos adott hozzá tanácsot. Zenét is vettek hozzá fel és a játékot sámánok narrálták. 

photo_camera

A program hangulata a játékok legjobb korszakát idézi a videók alapján, klasszikus mászkálós játék 2D-ben. A játékmenetben öt szinten kell különféle akadályokkal, például állatokkal, növényekkel és az erdő szellemeivel megküzdeniük. Ha minden jól megy, a végén gyógyítóvá és művésszé válhatnak. 

A játék célja, hogy a brazil embereknek pontosan képe legyen az őslakosokról, mivel még mindig rengeteg előítélet kering és kevés információ érhető el róluk a társadalomban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.