Sosem adományoztak még ennyit a németek

külföld
2016 március 02., 11:16
comments 40

Rekordösszeget, 5,5 milliárd eurót (1703 milliárd forint) fordítottak adományozásra tavaly a németek, csaknem 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – áll az adománygyűjtő közhasznú szervezeteket tömörítő Német Adománytanács (Deutscher Spendenrat) megbízásából készített tanulmányban.

Gertrud Bohrer, a tanulmányt készítő GfK elemzője szerint a rekordmértékű adományozást elsősorban a menekültválság és a májusi nepáli földrengés váltotta ki.

Plusz 500 millió eurónyi (155 milliárd forint) adománnyal a humanitárius segítség mértéke nőtt legjobban, a sportra 21 millió euróval (6,5 milliárd forinttal), az állatvédelemre 10 millió euróval (hárommilliárd forinttal) költöttek többet a németek, mint az előző évben.

De kevesebb pénzt fordítottak a környezet- és természetvédelemre, a kulturális javak védelmére és a műemlékvédelemre – előbbire 11, utóbbira 19 millió euróval kevesebbet adományoztak, mint 2014-ben.

A GfK szerint 2015-ben a németek csaknem fele (47 százaléka) vállalt részt a menekültkrízis kezelésében. Minden harmadik német (34 százalék) tárgyi adományt, 13 százalék pénzadományt adott vagy társadalmi munkával segített.

A tanulmány 10 ezer ember írásos megkérdezésén alapult, és a magánadományokat vizsgálta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.